Poul Meyer

Agilitet i praksis hos Region Midtjylland

Hvordan kan, ofte, tunge og komplekse offentlige processer kombineres med agilitet i både ide- og udviklingsfasen samt senere når løsningerne skal driftes og forbedres?

I Region Midtjylland har man de sidste fire år arbejdet på en udviklingsplatform, som tillader private udviklere såvel som regionen selv, at udvikle løsninger på måneder – ikke år. Denne fremgangsmåde har vist sit værd, og spændende løsninger er allerede i drift.   

For at lykkes har Region Midtjylland plukket af kendte agile metoder, som Design thinking, Kanban, Scrum, DevOps m.m., som er komprimeret til en model, som giver Region Midtjylland fleksibiliteten til at kunne levere små og mellemstore løsninger. Og det er ikke kun løsninger i høj kvalitet, men også løsninger der scorer højt på brugertilfredsheden.

Gennem brugerinddragelse fra start, formår Region Midtjylland at udvikle brugbare løsninger – løsninger, som brugerne ikke selv fra start havde tænkt var mulige. Og dette kan lykkes på 3-6 måneder og ikke 12-18 måneder, som ellers er normalen.

I dette indlæg vil Poul Meyer løfte sløret for, hvorfor Region Midtjylland har besluttet at udviklingsprocessen skal være både hurtigere, mere effektivt og brugernær og ikke mindst hvordan man konkret har gjort!

Om taleren

Poul Meyer er områdeleder i DIAS i It-afdelingen i Region Midtjylland. Poul har mere end 20 års erfaring fra forskellige IT-jobs og stor praktisk erfaring med udvikling i en agil kontekst både som projektleder og som leder. For Poul er brugerinddragelse og navigation i skiftende behov en helt central del når man udvikler IT-løsninger der skal virke, også når de møder hverdagen.

Tilbage til konferencesiden