Gratis Webinar - SAFe® 5.1 Opdatering

Se eller gense webinaret: SAFe® 5.1 Opdatering

SAFe® 5.1, De nyeste opdateringer til Scaled Agile Framework.

SAFe® (Scaled Agile Framework) er blevet opdateret til version 5.1 d. 10. februar.
Hvad betyder det? Hvad er der af nyt?

Safe Webinar1536 1536

Så kom SAFe® 5.1, eller rettere – en opdatering til SAFe® 5. Scaled Agile tager sin egen medicin og arbejder på løbende at forklare bedre og tage sine egne best practices i brug.

I 2020 kom der hele 3 opdateringer og de fortsætter med løbende at justere og forbedre. Det er ikke fordi de laver ting om, men de arbejder på løbende at gøre forståelsen bedre. SAFe® er blot en samling best practices fra Lean, Agile, DevOps, System Thinking, Lean Startup, Design Thinking mv. Det er principper mange succesfulde virksomheder bruger og som understøtter hinanden. SAFe giver ”blot” et fælles sprog og definition til hvordan det kan implementeres.

Safe Map
Klik for at se stort billede

Hvad er så det nye i SAFe® 5.1?

Der er selvfølgelig den mest synlige opdatering, som er opdateringen af the Big Picture, altså den store illustration, som viser alle elementer i SAFe.

Den er blevet opdateret for bedre at illustrere de elementer der ligger bag og for f.eks. bedre at forklare at der releases løbende. Derudover er der kommet en stribe bedre forklaring til de forskellige elementer. En af disse forbedringer er en klar opdeling af value streams til hhv. operational value stream og development value stream. Det var en længe en ønsket opdatering. Det var svært at forstå forskellen på value streams og jeg har tit måtte gå lidt dybere i emnet på mine SAFe® kurser. Desuden er der nu taget et spadestik dybere i DevOps snakken og de har inkluderet sikkerhed som et essentielt element og fremhæver fokus på DevSecOps.

På webinaret vil Troels Jakobsen gennemgå nogle af disse ændringer og hvad det betyder for virksomhederne og konsulenter.

Om underviseren

  • Troels Jakobsen
   • Troels Jakobsen

   • Seniorkonsulent og træner
   • Troels er Agile Coach og akkrediteret træner i SAFe® (SPC5 & RTE), samt forfatter til bogen "Scrum Done Right". Med 20 års praktisk erfaring som teknisk projektleder, konsulent og rådgiver er Troels specialiseret i agil produktudvikling, højtydende teams og agile værktøjer.