Gratis Webinar: Hvad kræves af fremtidens agile leder?

Et hovedbudskab i webinaret er, at ledelsesrollen med den agile arbejdsform langt fra er overflødiggjort. Men den er under forandring og vi vil diskutere, hvori forandringen består og hvordan den enkelte leder bedst muligt kan blive klædt på til at gå ind i den nye lederrolle.

Flere og flere både offentlige og private virksomheder og organisationer omstiller i dag deres drifts- og udviklingsarbejde til at blive mere agilt for hurtigt og effektivt at kunne omstille deres leveranceapparatet til målrettet at kunne honorere kunder og markedets krav.

Der findes i dag en række velbeskrevet metoder for, hvordan medarbejderne forventes at samarbejde i agile teams, men tilsyneladende er der ikke lige så meget fokus på, hvordan medarbejdernes ledere skal lede i en virksomhed, som er organiseret efter agile metoder og principper.

Det efterlader flere ledere med spørgsmål som eksempelvis:

  • Hvordan skal jeg lede mine medarbejdere, som arbejder i selvstyrende og autonome teams?
  • Hvori består min lederrolle og hvordan adskiller den sig fra lederrollen i en mere klassisk organiseret virksomhed?
  • Hvilke kompetencer kræves der af fremtidens agile leder og hvordan kan jeg som leder udvikle mig for at udfylde rollen, så den matcher behovet i en organisation, der arbejder efter agile principper?

Se eller gense webinaret her!

6 (5)

Timo Larsen & Peter Klinge Dahlhus