PRINCE2® Agile – brobyggeren

Se eller gense "PRINCE2® Agile – brobyggeren" webinaret

I webinaret åbner vi motorrummet for at undersøge, hvad PRINCE2® Agile er for en størrelse, og vi kigger på strukturen.

Webinaret vil også se på, hvornår det giver mening at arbejde meget agilt – og hvornår traditionel projektledelse med et ’touch’ af agilt er det bedste valg. Vi giver et bud på, hvordan man kan komme i gang – og hvad man særligt skal være opmærksom på.

Senior konsulent, Steen Knudsen, fortæller om PRINCE2 Agile® – brobyggeren mellem klassisk projektledelse og den agile verden.

Travel Landscape 22

I mange virksomheder står man overfor valg omkring Agile. Mange virksomheder har startet en grundlæggende agil transformation, hvor alle dele af virksomheden skal arbejde agilt, og hvor projektet som arbejdsform er dødt. Her arbejdes med agile teams, som både bygger nyt og vedligeholder det, de har bygget. Det virker og lyder meget attraktivt. Problemet kan dog være, at mange ikke i tilstrækkeligt omfang har gjort sig klart, hvor stor en revolution det faktisk er på alle niveauer i virksomheden.

Adfærd og kultur skal grundlæggende ændres fra toppen og ned igennem virksomheden – og det samme skal processer og systemer. En hel del virksomheder går kolde undervejs – og kommer ikke i mål. Og for mange er en fuldstændig agile transformation hverken nødvendig – eller mulig.

Men hvad er alternativet så – at blive i den traditionelle verden? For nogen er svaret måske rent faktisk ‘ja’, men for mange er markedssituationen sådan, at der SKAL ske ændringer i måden, som der drives projekter på. Der skal leveres hurtigere værdi og produkter, som i højere omgang passer til markedets og kundernes behov. I så fald er der ikke mange andre muligheder end at skele til det agile – men der er en anden vej end revolutionen – nemlig evolutionen. Og netop her kan PRINCE2 Agile spille en rolle som brobygger mellem den traditionelle verden og den agile.

Rigtigt mange danske virksomheder har brugt mange penge på at uddanne store dele af organisationen i PRINCE2 og har lavet PRINCE2-baserede projektmodeller. Til alle disse virksomheder er PRINCE2 Agile interessant. Metoden tager PRINCE2, som vi kender det, som sit udgangspunkt – og tilfører så en lang række agile elementer, som man kan anvende, og hvor PRINCE2 Agile anviser en vej. Her kan virksomhederne så ‘vokse’ med metoden efterhånden som modenheden og erfaringer stiger. Man kan starte i det små og eksperimentere sig frem (reelt som mange agile metoder beskriver), lære, tilpasse og bevæge sig fremad i små sikre skridt.

Hvis du synes PRINCE2 Agile lyder spændende, kan du også læse mere om vores PRINCE2 Agile® kurser her.

Om Steen Knudsen

  • Steen Knudsen
   • Steen Knudsen

   • Seniorkonsulent og træner
   • Steen er en akkrediteret Prince2® træner og ITIL® Expert.

    Steen har de seneste 15 år arbejdet med projektledelse, governance, strategi, IT Service Management og procesoptimering i roller som projektleder, konsulent og leder.