Grafisk Facilitering For Begyndere

Lær hvordan du med visuel kommunikation bedst kan understøtte projekter, møder og processer. 

Gå direkte til kursuskalender
Kobu Agency 7Okkfhxrxnw Unsplash

Udbyg din kommunikationsværktøjskasse med grafisk facilitering

Deltagerne lærer at kommunikere visuelt, og når kurset er slut har de
udviklet et varieret visuelt ordforråd, og fået et nyt
kommunikationsværktøj, lige til at bruge, og omsætte i den
virksomhed/organisation de færdes i.

På dette begynderkursus lærer deltagerne at tegne de helt grundlæggende figurer og ikoner, der gør dem i stand til at facilitere processer grafisk, hvad enten de skal bruge værktøjerne til mødeledelse, projektledelse eller procesledelse. De lærer bl.a. at tegne personer, dialog, proces, humør mv. For at kurset skal differentiere sig fra hvad der ellers er på markedet lærer deltagerne at tegne 25 af de mest brugte ikoner, der knytter sig til proces- og projektledelse.

På kurset udbygger deltagerne deres kommunikationsværktøjskasse, og bliver god til at kommunikere visuelt. De behøver ikke kunne tegne for at deltage - vi starter nemlig helt fra bunden, og deltagerne vil blive overrasket over, hvor hurtigt man lærer teknikken. Grafisk facilitering handler først og fremmest om at gøre sig forståelig og kommunikere enkelt og varieret vha. illustrationer og ikoner der er hurtige at tegne, og som fænger og baner vejen for dialog og fælles forståelse.

Om underviseren

Mit navn er Micheal Eriksen og jeg er uddannet cand.mag. og har diplom i ledelse med fokus på narrativ organisationsudvikling.

Jeg har arbejdet i mange år med strategisk kommunikation og formidling og bl.a. rådgivet ledere i kommunikationsmæssige spørgsmål, udarbejdet kommunikationsstrategier, pressehåndtering, udarbejdet artikler, skrevet taler osv.

I dag driver jeg firmaet Visuel Retning, der specialiserer sig i visuel kommunikation, nærmere bestemt grafisk facilitering og visuelle referater. Jeg er optaget af, hvordan man vha. illustrationer og enkle ikoner skaber fremdrift, involvering og ejerskab i projekter, processer og møder.

Jeg har kunder i hele landet, offentlige som private, hvor jeg afvikler kurser i grafisk facilitering og udarbejder store visuelle referater fra temamøder, strategiseminarer, personaleseminarer og konferencer.

Leon Oalh2mojuuk Unsplash

Program og praktisk information

Her kan du se hvordan et et kursus i Grafisk Facilitering For Begyndere forløber.

Vores kurser i Grafisk Facilitering For Begyndere afholdes typisk fra 09:00 til 15:00 og er meget hands-on. Dette betyder altså at deltagerene i løbet af dagen kommer til at tegne rigtig meget.

Man skal ikke kunne tegne for at deltage i kurset. Vi begynder helt fra bunden og bygger på i et stille og roligt tempo.

 

Her et et eksempel på hvordan en typisk dag på kurset ser ud:

 • Velkomst og check-in - Check-in for alle deltagere. Hvem er de, hvad arbejder de med, og i hvilke sammenhænge forestiller de sig at bruge grafisk facilitering?
 • Hvad er grafisk facilitering? - I hvilke sammenhænge ses det oftest anvendt? Jeg kommer med eksempler og vi taler om de sammenhænge hvor det er oplagt at implementere.
 • Hvorfor lære at bruge det? - Hvad er det dine modtagere får ud af det, og hvad får du selv ud af det?
 • Opvarmning - Nu skal der tegnes! En icebreakerøvelse der får deltagerne igang med at tegne.
 • Intro til ikoner del 1 - Her lærer deltagerne at tegne personer, dialog og steder. Det forløber på den måde, at jeg tegner på flipovers, og deltagerne tegner med på A3 og A4-papir ved bordet.
 • Frokost - Vi tager en pause til at få spist så vi er klar til anden del af kurset.
 • Intro til ikoner del 2 - Her lærer deltagerne at tegne proces og humør, attitude. Deltagerne lærer at tegne 25 af de mest anvendte ikoner indenfor proces og projektledelse.
 • Afsluttende øvelse - Igennem dagen har deltagerne indtil nu tegnet på A4 eller A3-papir. Nu går vi op i størrelsen, og tegner på flipoverpapir, og deltagerne tester på den måde sine nye kommunikationskompetencer af i stort format.

Planlagte forløb

Bemærk, at fysiske klassekurser konverteres til onlineundervisning, hvis Corona-situationen kræver det. Har du tilmeldt dig et fysisk kursus hos os, kan du derfor regne med, at det ikke bliver aflyst med Corona-situationen som begrundelse.

oktober 2021

 • 08 fredag

  5347-081021

  Grafisk Facilitering For Begyndere Klassekursus

  8. oktober 2021

  MetierWestergaard • Folke Bernadottes Allé 45 • 2100 Kbh. Ø

  Kurset afvikles som klassekursus med fysisk fremmøde

  Instruktør: Michael Eriksen

  Medlemspris

  DKK 4.050

  Listepris

  DKK 4.500

  Pr. deltager ekskl. moms

Tilføj deltager

Deltageren blev tilføjet

Hvad vil du gøre nu?

Der opstod desværre en fejl

close